Пісірілген тунец
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Пішінді майлауға арналған май 175 гр. дайын қатпарлы қамырдың табақтары (немесе үйде дайындалған) 6 қызанақ, кесектерге кесілген 50 гр. чеддар ірімшігі, ұсақ үккіште үгітілген Тұздық үшін: 50 гр. сары май 1 пияз, ұқыпты туралған 50 гр. ұн 600 мл. сүт тұзы мен ұнтақталған қара бұрыш 1/2 шай қасық қыша 175 гр. ұсақ үккіште үгітілген чеддар ірімшігі 400 гр. консервіленген тунец, бөліктерге бөлінген Пешті 180 градусқа дейін қыздырыңыз. Тұздықты дайындаңыз: сары майды үлкен қуырылған табада ерітіп, ұқыпты туралған пиязды салып, қызарғанша 4-5 минут қайнатыңыз. Ұнды қосып, отта тағы 2 минут ұстаңыз. Қуыруға арналған табаны оттан алыңыз және сүтті құйыңыз. Тұз, бұрыш қосып, қайтадан отқа қойыңыз. Тұздық қасықта тұра бастағанша араластыра отырып, пісіріңіз. Қыша, ірімшік және тунецті қосып, тағы 2 минут қайнатыңыз. Орташа өлшемді пешке төзімді ыдысты сары маймен майлаңыз. Төменгі жағына тунец соусының қабатын, содан кейін қатпарлы қамырдың бір бөлігін, қайтадан тунец қабатын және қызанақ қабатын салыңыз. Тунец соусының қабатымен аяқтай отырып, осы ретпен жалғастырыңыз. Үстіңгі жағына бірнеше қызанақ қалдырыңыз. Үстіне үгітілген ірімшікті себіңіз, қалған қызанақпен безендіріңіз және фольгамен жабыңыз. 15-20 минут пісіріңіз, содан кейін фольганы алып тастағаннан кейін, қызарғанша қызарғанша пеште тағы 15-20 минут ұстаңыз. Бұл тағам мұздату үшін өте қолайлы. Пісіру алдында оны түнде мұздатқыштан алыңыз.