Жержаңғақ ұлулары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 20 дана үшін 175 г (1,5 кесе) қопсытқыш қосылған ұн, 0,5 шай қасық қыша ұнтағы, 85 г (0,3 кесе) күнбағыс маргарині, 55 г (0,5 кесе) үгітілген "Чеддар" ірімшігі, 3 ас қасық. Ас қасық сүт, жержаңғақ майы, гарнирге арналған салат. Пешті 190С дейін қыздырыңыз. Ұн мен қыша ұнтағын ыдысқа електен өткізіңіз. Маргаринді сүртіңіз, сонда қоспасы ұсақ нан үгіндісі тәрізді болады. Ірімшікті араластырыңыз, сүт қосыңыз. Жұмсақ қамыр болуы керек. Қамырды ұн себілген бетке аударып, біркелкі болғанша аздап илеңіз. Ұзындығы шамамен 30 см шұжыққа ораңыз. 20 тілімге кесіңіз. Әрбір тілімді алыңыз, оны ұзындығы шамамен 15 см жұқа шұжыққа айналдырыңыз. Шұжықтың ұзындығының төрттен үш бөлігін ақырын бекітіңіз, сонда бұл бөлік ені шамамен 1 см болады. Тегістелген бетке аздап жержаңғақ майын жағыңыз. Шұжыққа ұлу пішінін бере отырып, тегістелмеген бөлікке қарай айналдырыңыз. Ұшты бастың пішініне келтіріңіз. Майланған пісіру парағына жіберіңіз. Қамырдың қалған бөліктерімен дәл осылай жасаңыз. Қызарғанша 12-ден 15 минутқа дейін пісіріңіз. Тауық сымына салқындатыңыз. Салат жапырақтарымен бірге қызмет етіңіз. Қаласаңыз, жержаңғақ майының орнына ашытқы сығындысын қолдануға болады.