Цитрусты жеміс торты (танги)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 200 г ұн қопсытқыш қамырмен, 1/4 шай қасық. тұз, 75 г қант, 75 г сары май, үгітілген қабық және 1 лимон немесе 1 апельсин шырыны, 4 ас қасық. қаймақ, 150 мл сүт майлау үшін сары май.
Сипаттамасы Пешті 180o С дейін алдын ала қыздырыңыз. Диаметрі 15 см болатын торттарға арналған пішінді қолданыңыз. Пішінді майлап, ұн себіңіз. Ыдысқа ұнды тұзбен араластырыңыз. Сары майды сол жерге сүртіңіз, сонда қоспасы ұсақ нан үгінділеріне ұқсайды. Қант пен дәмді араластырыңыз. Қаймақты 30 мл (2 ас қасық) сүтпен араластырып, ұн қоспасымен біріктіріңіз. Шырындарды біртіндеп қосыңыз, қатты шайқаңыз. Егер қажет болса, қалған сүтті қосыңыз, сонда қамыр ағаш қасықтан әрең тамшылайды. Қасықпен қамырды қалыпқа салып, тортты пісіру үшін 1-1,5 сағат пісіріңіз. Сым тартпада салқындатыңыз.