Шәйнектерге арналған пияз торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қамыр: маргарин 75 г, қаймақ 3 ас қасық. л., ұн 1 кесе. Салмасы: 4 ірі пияз, 1-2 ас қасық.л ұн. Себу-жағу: 2 жұмыртқа, 2 ас қасық. л қаймақ, 50-100 г үгітілген қатты ірімшік (жақсырақ өткір). + күнбағыс майы.
Сипаттамасы Пиязды жарты сақинаға турап, ұнға себуге дайын болған кезде майға қуырыңыз. Пияз алтын түсте болуы керек. Ол болған кезде оны оттан алып, суытыңыз. Салмасы дайын. Енді қамыр. Ингредиенттерді араластырыңыз, тоқашты илеңіз. Оны жайып салудың қажеті жоқ. Крем: жұмыртқаны қаймақпен шанышқымен шайқаңыз. Себу: үккіште үш ірімшік. Осыдан кейін пішінді маргариннің бір бөлігімен майлап, қамырдың жұқа қабатын жайып, үстіне салмасын салып, кілегеймен майлап, үстіне себіңіз. Және пеште (200 градус) 35-40 минутқа. Дұрыс қызарғанша емес. Печенье (есік алдындағы қонақтар)