Пияздан жасалған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Қамыр: маргарин 75 г, қаймақ 3 ас қасық. л., ұн 1 кесе. Салмасы: 4 ірі пияз, 1-2 ас қасық. л ұн. Себу-жағу: 2 жұмыртқа, 2 ас қасық. л қаймақ, 50-100 г үгітілген қатты ірімшік (өткірден жақсы) + күнбағыс майы
Сипаттамасы 40 минуттай дайындалады.Пиязды жарты сақинаға турап, майға қуырамыз, дайын болған кезде ұн себеміз. Пияз алтын түсте болуы керек. Ол осындай болған кезде оттан шығарып, суытыңыз. Салмасы дайын. Енді қамыр. Ингредиенттерді араластырамыз, тоқаш илейміз. Оны жайып салудың қажеті жоқ. Қаптау: жұмыртқаны қаймақпен шанышқымен шайқаңыз. Себу: үккіште үш ірімшік. Осыдан кейін пішінді маргариннің бір бөлігімен майлап, қамырдың жұқа қабатын жайып, үстіне салмасын саламыз, жабынмен майлап, себеміз. Және пеште 200 градусқа 35-40 минутқа. Қажет болғанша қызарғанша.