Сүтті Пасха
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер 5 л. сүт, 5 жұмыртқа, 600 гр. қаймақ, 500 г сары май, 2 ас қасық. түйіршіктелген қант, 1 ас қасық. қасық сірке суы.
Сипаттамасы Сүт үлкен кастрюльге құйылады (күйіп қалмас үшін эмальданбаған). Сүт қайнап жатқанда, жұмыртқаны қаймақпен жақсылап араластырыңыз, сонда барлық ақуыз қаймаққа араластырылады және онда бөліктерге бөлінбейді. Сүт қайнаған кезде оны оттан алып тастау керек, жұмыртқасы бар қаймақ пен үлкен ағаш қасық сірке суын құйыңыз (эссенция емес). Содан кейін араластырыңыз, кішкене отқа қойыңыз және үнемі араластырыңыз, ал сарысу мөлдір болып, сүзбе пайда болған кезде сүзбені дәкеге ағызып, пакетке байлап, ағызу үшін іліп қойыңыз. Артық ылғал ағып кеткенде (сүзбе салқындамауы керек), оны електен сүрту керек. Сондай-ақ, сары майды електен сүртіп, түйіршіктелген қантпен біртектес массаға дейін араластырыңыз, оны сүзбемен араластырыңыз. Дайындалған сүзбе массасын дәке салынған ағаштан жасалған Пасха пішініне салыңыз, пішінді табаққа салыңыз, массаны дәкенің ұштарымен жабыңыз және үстіне қысымды қойыңыз (мысалы, тақтайшаны қойып, үстіне бір стақан су қойыңыз). Пішінді жылы бөлмеде 3 сағатқа қалдырыңыз, содан кейін тоңазытқышқа салыңыз. Дайын Пасханы табаққа салыңыз және қант гүлдерімен безендіріңіз.