Бұзау бауырынан жасалған пудинг
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бауыр 400 г. бөлке 4 тілім сары май 1 ас қасық. л ақуыз 4 дана. сүт 4 ас қасық. л тұз
Сипаттамасы Бауырды жуыңыз, қабықшалардан тазалаңыз, ет тартқыштан өткізіңіз немесе тілімдерге кесіңіз, содан кейін електен сүртіңіз. Сүтке малынған және сығылған тілім ескірген ораммен, тұзбен араластырыңыз, туралған аскөк немесе ақжелкен, сарысын қосыңыз. Ақуызды қатты көбікке шайқаңыз және массаға абайлап енгізіңіз. Сәйкес мөлшердегі пішінді маймен майлап, бауыр массасын сол жерге салыңыз да, табаға салыңыз, оның түбіне буға ыстық су құйылады. Пішінді майланған қағаз парағымен, ал табаны қақпақпен жабыңыз. Бір сағат бойы отта ұстаңыз.