Шоколадты шұжық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сары май 200 г. түйіршіктелген қант 3/4 кесе сүт 1/2 кесе жұмыртқа 1 дана. какао 3 ас қасық. л печенье (ең көп таралған) 400 г.
Сипаттамасы Сары майды (немесе маргаринді) және сүтті қайнатыңыз, бірақ қайнатпаңыз. Какао мен құмды бөлек араластырып, ыстық массаға құйыңыз. Суығанша қалдырыңыз. Салқындатылған массаға жұмыртқаны шайқаңыз, араластырыңыз, ұсақталған печеньені салыңыз (үгітілген емес, дәлірек айтқанда, қолыңызбен кішкене бөліктерге бөліп сындырыңыз). Алынған массаны пергаментке ораңыз (жай целлофанға салуға болады), шұжықтар пайда болатындай етіп, ұштарын жіппен байлаңыз. Мұздатқышқа салыңыз да, мұздатылған кезде жеп қойыңыз.