Украиндық паштет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 5 кг паста дайындау үшін мыналарды алыңыз: шошқа етінің еті 2,5 кг, шошқа бауыры 1 кг, шошқа терісі 1,5 кг, бидай ұны 1,5 кесе, тұз 100 г, пияз 3-4 бас, сорпа 2-3 кесе, дәміне қарай ұнтақталған қара бұрыш.
Сипаттамасы Бөлшектерге кесілген шошқа бастары жұмсақ болғанша қайнатылады, ет сүйектер мен шеміршектерден бөлінеді. Қылшықтан тазартылған теріні жуады және жұмсарғанша қайнатады. Шикі бауырды жуады, жұқалап турайды, қайнаған суға 10-15 минут салып, дуршлагқа салып, салқындатады. Барлық компоненттер шикі немесе бұрын қуырылған пиязды қосып, ұсақ торлы ет тартқышта екі рет ұсақталады. Массаға ұн, дәмдеуіштер, сорпа және пісіру кезінде алынған май қосылады, араластырылады және қайтадан ет тартқыштан өткізіледі. Алынған масса пішінге тығыз салынып, пісіріледі. Салқындатылған паста таза қағазға оралып, тоңазытқышта сақталады.