Қышқыл тұздықтың астындағы торайдың басы мен аяғы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Торайдың басы мен аяғы 300, шошқа майы 20, ұн 10, пияз 15, қаймақ 30, қант 3, қыша 3, ұнтақталған қара бұрыш, лавр, лимон шырыны, лимон қабығы 5, тұз.
Сипаттамасы Басы мен аяқтары жуылады, салмағы шамамен 50 г кесектерге бөлшектеледі және пісіруге қойылады, көбік алынады, тұздалады, лавр қойылады және дайын болғанға дейін қайнатылады. Ұнды майға аздап қызартады, пиязды лимон қабығымен аздап қуырады, оған аздап салқын су құйып, жақсылап араластырады, алынған тұздыққа ет құяды. Содан кейін қыша, бұрыш, лимон шырынын қосып дәмдеңіз, қаймақ пен қантты салып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Күрішпен немесе тоқаш тұшпарасымен бірге беріледі.