Жапондық айва джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг жапон айвасы, 1,5 кг қант, 3 кесе су.
Сипаттамасы Кептелістерді дайындау үшін жемістерінде тасты жасушалары аз болатын өсімдіктерден жемістер алынады. Жақсы піскен сары жемістерді жақсылап жуыңыз, қабығын аршып, өзегін алып тастағаннан кейін тілімдерге кесіңіз. Дайындалған айваларды қайнаған сиропқа батырыңыз, қайнатыңыз және бірнеше сағатқа қалдырыңыз. Қайтадан қайнатыңыз және салқындату үшін қалдырыңыз. Мұны тағы 2 рет жасаңыз, содан кейін жұмсақ болғанша пісіріңіз. Айва тілімдері қайнап кетпес үшін, кептелісі бар ыдыстарды мезгіл-мезгіл айналмалы қозғалыстармен шайқаңыз. Ыстық күйінде қаптаңыз.