Итмұрыннан жасалған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Итмұрын (Тұтас жемістер) - 60 г немесе итмұрын ұнтағы - 30 г, су - 900 г, қант - 160 г, картоп крахмалы - 40 г, лимон қышқылы - 2 г Итмұрын сұрыптаңыз, суық сумен шайыңыз, ыдыстарды салыңыз, қайнаған суға құйыңыз, ыдыстарды қақпақпен жауып, ісіну үшін 20-25 минутқа қалдырыңыз. Осыдан кейін инфузияны басқа ыдысқа құйып, жемістерді ағаш пестильмен езіңіз. Алынған пюреге инфузияны құйыңыз, араластырыңыз, лимон қышқылын құйыңыз және 10-12 минут қайнатыңыз, содан кейін қыздыруды тоқтатыңыз. 30 минуттан кейін, қайнатпа тұндырылған кезде, оны 2-3 қатарға бүктелген дәке арқылы сүзіп, қант қосып, қыздырған кезде қайнатыңыз. Осыдан кейін, сорпаға салқындатылған сорпамен сұйылтылған картоп крахмалын құйыңыз. Дәмді жақсарту үшін қайнатпаға аздап лимон, мандарин немесе апельсин қабығын қосуға болады. Тұздық жарма, макарон және т.б. тағамдармен бірге беріледі.