Қызылжидек тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Лингонжидек - 500 г, су - 1000 г, қант - 250 г, картоп крахмалы - 10 г, шарап (Рислинг) - 100 г, даршын - 0,1 г Жуылған лингонжидектерді салқын сумен құйып, жұмсақ болғанша пісіріңіз, содан кейін сорпаны ағызып, лингонжидектерді електен сүртіңіз. . Лингонберри пюресін қайнатпамен сұйылтыңыз, қант, даршын құйыңыз, шарап құйыңыз және 5-7 минут қайнатыңыз, содан кейін суық қайнатпамен сұйылтылған картоп крахмалын құйыңыз және қайнатыңыз. Тұздық қуырылған күркетауықпен, тауықтармен, тауықтармен, аңдармен, жабайы жануарлардың етінен жасалған тағамдармен бірге беріледі.