Жаңа піскен жемістерден жасалған сорпа-езбе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Өрік, шабдалы, қара өрік немесе тәтті шие - 130 г, картоп крахмалы - 10 г, қант - 15 г, кілегей немесе қаймақ - 20 г.Жемістерді жуыңыз, ірі жемістерді екіге бөліңіз, үстіне ыстық су құйыңыз, сонда олар тек жабылады, және жұмсақ болғанша жабық ыдыста пісіріңіз. Дайын жемістерді қайнатпамен бірге електен сүртіңіз. Жемістерді сүрткеннен кейін қалған қалдықтарды сумен жауып, бірнеше минут қайнатыңыз, содан кейін сорпаны сүзіңіз. Дайындалған пюреге қант, қайнатпа, су (қалыптыға дейін) қосып, қайнатыңыз. Содан кейін бұрын суық сумен сұйылтылған картоп крахмалын құйыңыз, қайтадан қайнатыңыз және салқындатыңыз. Кілегей немесе қаймақпен бірге қызмет етіңіз.