Цитрусты жемістерден жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Апельсиндер - 1/2 дана. немесе ірі мандариндер - 1 дана., қант - 20 г, картоп крахмалы - 10 г, кілегей немесе қаймақ - 20 г, лимон қышқылы. Қантты (Норманың жартысын) ыстық суда ерітіп, апельсин немесе мандариннің жұқа туралған қабығын қосып, қайнатыңыз. Содан кейін бұрын суық сумен сұйылтылған картоп крахмалын қосып, қайтадан қайнағанға дейін қыздырыңыз. Алынған сиропты салқындатыңыз. Аршылған апельсиндерді немесе мандариндерді тілімдерге кесіңіз, дәндерді алып тастаңыз, тілімдерді түйіршіктелген қантпен жабыңыз және оларды біраз уақытқа қалдырыңыз (Сироп дайындалып жатқанда). Салқындатылған сиропқа дайындалған жемістерді салып, сорпа жеткілікті қышқыл болмаса, лимон қышқылын қосыңыз. Бөлек, гарнир үшін ұсақталған күрішті немесе сагоны қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде гарнирді табаққа салыңыз, сорпаны құйыңыз, қаймақ немесе кілегей қосыңыз.