Итмұрын жемісінен витаминді сусын
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Итмұрынның құрамында С дәрумені көп. Витаминді сусын дайындау үшін кептірілген итмұрын суық сумен жақсылап жуылады, содан кейін С витаминінің одан әрі еруін жеңілдету үшін аздап ұсақталады және 1 ас қасық мөлшерінде қайнаған суға қайнатылады. 1 стакан қайнаған суға қасық ұсақталған жемістер. Эмальданған ыдыста қайнату керек, өйткені металл ыдыста С дәрумені жойылады. Қайнағаннан кейін С витаминінің бұзылуын болдырмау үшін 8-10 минуттан артық емес қайнатыңыз. Қайнағаннан кейін сорпаны жемістермен бірге шыны немесе фарфор ыдыстарға құйып, бетін жауып, бірнеше сағатқа (түнде болуы мүмкін) жылы жерге қойыңыз. Содан кейін дәкенің екі қабаты арқылы немесе таза шүберек арқылы сүзіп, ішіндегі жемістерді сығыңыз. Дәмді жақсарту үшін қант қосуға болатын жағымды қышқыл сусын шығады. Сусынды сол күні қолдану керек, өйткені оның құрамындағы С дәрумені ұзақ уақыт сақталған кезде жойылады. Дені сау ересек адамға күніне 1-2 стакан, ал балаларға 1 стакан сусын жеткілікті.