Қаражидек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа піскен де, кептірілген де консервілеу және желе пісіру үшін қолданылады. Бұл жидектер асқазан-ішек жолына арнайы әсер ететін тұтқыр қасиеттерге ие. Кейбір аурулар кезінде көкжидек желе емдік агент ретінде ұсынылады. Итмұрын. Өсімдік тектес тағамдардың ішінде каротин (А провитамині), В2 дәрумені және Р дәрумені бойынша бірінші орынды алады.Итмұрын шебер және мұқият өңделуі керек. Итмұрын қайнатпаларын компоттар мен желелерге қосуға болады, бұл осы тағамдардың тағамдық құндылығын едәуір арттырады. Үйде жемістер мен жидектерден көптеген түрлі дайындамаларды дайындауға болады: консервілер, джемдер, джемдер, компоттар, картоп пюресі, желе, мармеладтар, інжір, қантталған жемістер, маринадтар, шырындар. Біз оқырманға үйде консервілеу әлемінің алуан түрлілігін ұсынуға тырысамыз. Сонымен қатар, консервілеу принциптері әрқашан өзгеріссіз қалады, атап айтқанда: сіз не жинағыңыз келсе де, консервілеу процесі мүмкіндігінше тез жүруі керек және жемістер мен жидектердің қоректік заттарын мүмкіндігінше сақтау үшін оңтайлы температуралық жағдайда жүргізілуі керек. .