Зарарсыздандыру
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл шыны ыдыстарға салынған жемістер мен көкөністерді 90 - 100С температурада жылыту. Жоғары температураның әсерінен микроорганизмдер өледі. Микробтарға толы сыртқы ауаның енуіне жол бермеу үшін банкалар герметикалық түрде жабылады. Консервілеудің бұл әдісімен жемістер мен көкөністер, егер контейнердің тығыздығы бұзылмаса, бірнеше жыл бойы сақталуы мүмкін. Дегенмен, жоғары температураға - 120 С және одан жоғары температураға төтеп бере алатын микроорганизмдердің түрлері де бар. Мұндай микроорганизмдер негізінен ет пен балықта дамиды. Сондықтан үйде ет және балық өнімдерін консервілеу химиялық заттарды қолдануды қажет етеді.