ШЕКІЛДЕУІКТІ ЖЕМІСТЕР
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Анар жемістеріне алма, алмұрт, айва және шетен жатады. Жемістердің бұл сорттары өте құнды тағамдық және дәмдік қасиеттерге ие. Алма мен алмұрттың күзгі және қысқы сорттары тасымалдауды жақсы көтереді және қоймада тұрақты. Жинағаннан кейін бірден анар жемістерінің барлық дәмдік қасиеттері әлі жоқ, бірақ сақтау кезінде олар пісіп, жұмсақ әрі тәтті болады. Алма. Пісіру кезінде олар барлық басқа жемістерге қарағанда жиі және әр түрлі қолданылады. Олар десертке жаңа піскен, шарап пен сиропта беріледі, олардан компоттар, желе, мусс, желе дайындалады. Алма қантпен, джеммен және қамырмен пісіріледі. Олар тәтті немесе маринадталған күйде консервіленуі мүмкін. Суға малынған немесе пісірілген алма - бұл ет пен ойынға арналған керемет гарнир. Пісетін уақытына қарай алмалар жазғы, күзгі және қысқы сорттарға бөлінеді. Алмұрт. Жақсы дәмі, хош иісі, шырындылығы және тартымды көрінісі арқасында алмұрт ең жақсы десерттердің бірі болып саналады. Олар шарап пен сиропта дайындалады, компоттар мен сусындарға салынады. Алмұрттың құрамында қанттың мөлшері жоғары (20 пайызға дейін), бұл олардың қышқылдылығы төмен, олардың нәзік, жағымды дәмін анықтайды. Алмұрттың етінде тасты жасушалар деп аталатындар бар, сондықтан алмұрт тістеген кезде кейде қытырлақ болады. Мұндай жасушалардың болуы алмұрттың жетілмегендігінің белгісі екенін білу пайдалы. Піскен алмұрттың нәзік және жұмсақ құрылымы бар, оның тасты жасушалары жұмсарады. Алмұрт, алма сияқты, жазғы, күзгі және қысқы сорттарға бөлінеді. Жазғы сорттардың ішіндегі ең жақсыларының бірі Уильямс болып табылады - бұл дәмді, хош иісті алмұрт, олар жаңа піскен, бірақ консервілеуге немесе кептіруге де тамаша. Айва ағашы. Сыртқы түрі қырлы алмаға немесе жалпақ алмұртқа ұқсайды. Одан керемет консервілер мен компоттар дайындалады. Айва құрамында аз мөлшерде дәрумендер, 5-тен 12 пайызға дейін қанттар, таниндер мен пектиндер бар. Олардың болуы айваларды мармелад, желе, зефир пісіруге әсіресе қолайлы етеді. Айваға тұтқыр, тұтқыр дәм беретін таниндердің арқасында айва жаңа піскен кезде сирек қолданылады. Айваның сақтау сапасы жақсы, бірақ аздаған механикалық зақымданулардың өзі жемістің тез бұзылуына әкеледі. Шетен. Тау күлінің жидектері құрамында С дәруменінің едәуір мөлшері бар жабайы өсетін анар жемістеріне жатады.Тау күлінен, әсіресе аяздан кейін алынған (Ол тәтті және дәмдірек) тосап, зефир дайындалады, тұздалады, суланады және кептіріледі. .