ЖИДЕКТЕР
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қара қарақат, итмұрын, жүзім, құлпынай және басқаларын диетаға мүмкіндігінше енгізу керек, өйткені олар дәрумендердің, жеңіл сіңімді қанттардың және органикалық қышқылдардың ең бай көзі болып табылады. Тәттіліктің, қышқылдың және хош иісті заттардың үйлесімді үйлесімі жидектердің дәмі мен аспаздық қасиеттерін құрайды - тәтті тағамдарға ең қолайлы өнім. Жаңа піскен жидектер, әсіресе жүзім, қара өрік, құлпынай, таңқурай - дәмді, қоректік және әдемі десерт. Бірақ жүзімді қоспағанда, жаңа піскен жидектер ұзақ мерзімді сақтауға төтеп бере алмайды. Жүзім тиісті жағдайларда бірнеше ай бойы балғындық пен сапаны сақтай алады. Сондықтан жидектер консервілеудің әр түрлі әдістеріне ұшырайды: оларды кептіреді, консервіленген компоттар, консервілер, джемдер, джемдер, пастерленген шырындар, маринадталған, суланған және т.б. Осы консервілеу әдістерінің кейбіреулері жидектерді бүлінуден сақтап қана қоймай, оларға қосымша дәм береді. Бөріқарақат. Оның жемістерінде шамамен 5 пайыз қант және 2,62 пайыз алма қышқылы бар. Сонымен қатар, бөріқарақаттың құрамында С дәруменінің едәуір мөлшері бар.Бөріқарақаттан джем, компот, желе қайнатылады. Кептірілген және ұнтақ түрінде бөріқарақат ет тағамдарына, әсіресе кәуапқа дәмдеуіш ретінде қолданылады. Қаражидек. Суға малынған да, тосап түрінде де, тіскебасар, ет тағамдарына дәмдеуіш ретінде де, десертке де беріледі. Ол ашытылған қырыққабат пен басқа да маринадтарға тамаша қосымша болып табылады.