МАРИНАДТАЛҒАН ЖЕМІСТЕР
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздықпен құйылған жемістер мен жидектер жеміс маринадтары деп аталады. Кәмпиттелген жемістер бізге ұсынатын тәттілердің алуан түрлілігі туралы айта отырып, жеміс-жидек маринадтары - сірке суы, тұз, дәмдеуіштермен біріктірілген жемістер - салаттарға, ет тағамдарына және қуырылған құс етіне тамаша қосымша бола алатынын ұмытпайық. мерекелік немесе дастархан басындағы тәуелсіз тағам. Олар қара өрік, алмұрт, шие және ит ағашы, жүзім, қарақат, жұмақ алмаларынан дайындалады. Халқымыздың салт-дәстүрінде ішімдік ішіп, ащы және тұзды тағамдарды жеу. Маринадталған жемістер тістерінде қытырлақ, қышқыл немесе тәтті-қышқыл дәмі бар. Маринадтау үшін құрамында кем дегенде 5 пайыз сірке қышқылы бар жоғары сапалы сірке суын жинау керек екенін ескеру қажет. Бірақ концентрациядан асып кету де мүмкін емес, өйткені өнімдерді толығымен бұзу өте оңай. Дәмдеуіштерді қолдана отырып, сіз жаңа оғаш шөптермен тәжірибе жасай аласыз, бірақ дәмдеуіштердің көптігі жемістің табиғи хош иісін бітеп тастамауы үшін оны асыра алмаңыз. Маринадтар жемістердің бір түрінен де, олардың қоспасынан да болуы мүмкін. 1 Алмұрт 35% қара өрік 35% Ит ағашы немесе жүзім 30% қоспасы 2 Қара өрік 35% Алма 35% Жүзім немесе қарақат қоспасы. 30% маринадталған құю қант, сірке суы және дәмдеуіштер ерітіндісінен дайындалады. Тұздықтағы сірке суының мөлшеріне байланысты маринадтардың үш түрі бар: тәтті және қышқыл, қышқыл және ащы. Дәмі бойынша ең жақсы тәтті және қышқыл маринадтар. Тәтті-қышқыл және қышқыл маринадтарды зарарсыздандыру қажет, ал ащы маринадтарды зарарсыздандырмайды, өйткені сірке қышқылының көп мөлшері оларды бүлінуден сақтайды. Ащы маринадтарды салқын жерде сақтаңыз. Құю төменде көрсетілген рецепт бойынша дайындалады: қант суда ериді, ал дәмдеуіштер қосылған ерітінді 10 минут қайнатылады, содан кейін сірке суы қосылады, бәрі мұқият араластырылады және сүзіледі. Дәмдеуіштер жемістері бар банкаларға немесе баллондарға біркелкі салынады. Бір литрлік банка үшін 7 - 10 түйір хош иісті бұрыш, 1 - 2 кішкене даршын және 5 - 8 түйір қалампыр. Құю арқылы дәмдеуіштерді қайнатуға болмайды, бірақ жемістерді салған кезде оларды банкаларға тікелей қосуға болады.