Майоран (шұжық шөбі)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жапырақтары мен гүл бүршіктері жаңа піскен және кептірілген түрде жейді. Бұл шұжықтарға, ет пен балыққа, жұмыртқа мен көкөніс тағамдарына жақсы дәмдеуіш. Қазіргі уақытта майоран ең көп таралған дәмдеуіштердің бірі болып табылады, әсіресе еуропалық тағамдарда, әсіресе неміс, словак, поляк тағамдарында. Үйдегі шұжықтың, қуырылған қаздың немесе үйректің дәмін майорансыз елестету мүмкін емес. Майоран картоп сорпасын, ет сорпаларын, қуырылған шошқа етін, қой етін, бұршақ дақылдарын, трипе тағамдарын, балық салаттарын және ірімшіктерді дайындауда қолданылады. Майоран шайы бас ауруын басады. Мұндай шайды дайындау үшін бір уыс кептірілген майоранның үстіне бір стақан қайнаған су құйып, 15 минут тұндырыңыз.