Үй жағдайында қуырылған шұжық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг. шошқа еті, 1/2 түйір сарымсақ немесе 1/2 шай қасық. майоран, ұнтақталған бұрыш, тұз, жіңішке шошқа ішектері, 150 г. бекон, сорпа, картоп. Шошқа етін ет тартқыштан өткізіңіз немесе ұсақтап тураңыз, тұз бен ұнтақталған бұрыш, үгітілген сарымсақ, пияз, майоран, кішкене сорпа, туралған бекон қосыңыз, бәрін араластырыңыз және дайындалған массамен жұқа шошқа ішектерін толтырыңыз. Ішекті етпен толтырып, оларды әр 15-20 см сайын бұрап отырады. Шұжықтардың ұштарын байлап қойыңыз. Оларды тұзды суға 10-15 минут қайнатыңыз. Содан кейін майға қуырыңыз. Шұжықтарды бір-бірінен бөліп, табаққа салыңыз да, олар қуырылған шошқа майын құйыңыз. Қуырылған картопты шұжықтардың жанына қойыңыз. Қияр, қызанақ, ашытылған қырыққабат және шөптерді бөлек ұсыныңыз.