Ұсақталған құлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2 шошқа құлағы, 1 пияз, 1 сәбіз, 2-3 түйір сарымсақ, 2 лавр жапырағы, 6-7 бұршақ қара бұрыш, ақжелкен тамыры, шөптер, тұз. Таңу үшін: 1 ас қасық. қасық сірке суы, 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, пакетке қайнатылған 1-2 жұмыртқа, тұз, ұнтақталған қара бұрыш және дәміне қарай 2. Шошқаның құлағын жақсылап күйдіру керек, содан кейін жылы сумен жуып, пышақпен қырып алу керек. Кәстрөлге салыңыз, бір литр су, сәбіз, пияз, ақжелкен, сарымсақ, дәмдеуіштерді қосып, баяу отта қайнатыңыз. 2-3 сағаттан кейін, құлақ жұмсарған кезде, отты өшіріңіз. Біз оларды сорпада салқындатамыз, сонда олар шырынды болады. Ал сорпаны желе пісіруге жіберуге болады. Пісірілген шошқа етінің құлақтарын алыңыз, құрғатыңыз және майдалап тураңыз. Сірке суы, өсімдік майы, сұйық сарысы мен туралған жұмыртқаныңой, дәміне қарай 1 тұз, бұрыш қосып дәмдеңіз, туралған көк - аскөк, ақжелкен, жасыл пияз себіңіз де, бәрін қолыңызбен немесе үлкен қасықпен араластырыңыз. 2-3 сағат бойы маринадтаңыз, салқындатыңыз және ұсақталған шошқа етінің құлақтарын үстелге ұсыныңыз.