Тәтті және қышқыл тұздықтағы котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 500 ж. Шошқа еті, 1 ас қасық. Қайнатылған күріш, 2 пияз, 1 жұмыртқа, ұнтақталған қара бұрыш, өсімдік майы, сарымсақ түйірі, тұз. Етті бір пияз мен сарымсақ қосылған ет тартқыштан өткізіңіз. Пісірілген күрішпен және майдалап туралған және өсімдік майына қуырылған бір пиязбен, сондай-ақ тұз бен бұрышпен араластырыңыз. Кішкене шарлар жасаңыз, ұнға ораңыз және өсімдік майына табаға қуырыңыз, қазанға салыңыз. Тұздықты дайындаңыз: 2 пияз, 2 - 3 сәбіз, лавр жапырағы, ұнтақталған қара бұрыш және бұрыш бұршағы, тұз және қант. 1 ас қасық. Дәміне қарай қызанақ пюресі, сірке суы немесе қышқыл шарап қасық, қара өрік, хош иісті бұрыш. Майдалап туралған пияз мен сәбізді өсімдік майына қызарғанша қайнатады, оған бір ас қасық ұн, қара өріктің қайнатпасы, томат пастасы, туралған қара өрік қосып, 5 минут қайнатады. Содан кейін сірке суы немесе шарап, тұз, қант, хош иісті бұрыш, лавр жапырағы, ұнтақталған қара бұрыш енгізіліп, тағы екі-үш минут қайнатылады. Тұздықтың тәтті және қышқыл дәміне қол жеткізу керек. Котлеттерді тұздықпен құйыңыз да, қазанға баяу отта дайын болғанға дейін қайнатыңыз (пеште де жасауға болады).