Литвалық шұжық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті 90, шикі шошқа майы 10, жіңішке шошқа ішектері 3, пияз 4, сарымсақ 0,2, су 6, ұнтақталған бұрыш 0,5, шошқа майы 3, тұз.
Сипаттамасы Шошқа еті, пияз және сарымсақ ұсақ текшелерге, суға, тұзға және дәмдеуіштерге кесілген шошқа майымен біріктірілген ірі торлы тартқыштан өткізіледі. Жіңішке шошқа ішектері нетуго пісірілген тартылған етпен толтырылады және шұжық қайнаған тұзды суға 15-20 минут қайнатылады. Содан кейін шұжық табада қуырылады. Бұқтырылған қырыққабат немесе картоп пюресі арқылы беріледі.