Ткемали тұздығы (дайын)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Грузияда ткемали деп аталатын ұсақ жабайы қара өріктерден өнеркәсіп қышқыл-ащы дәмі бар тұздықты дайындайды және әсіресе Кавказ тағамдары үшін кеңінен қолданылады. Бұл тұздықтың дәмі қайнатылған немесе қуырылған ет, кәуап және т.б. мен жақсы үйлеседі. Ткемали соусы келесідей дайындалады: насыбайгүл, кинза (кориандр жасылдары), сарымсақ және қызыл бұрыш дәмдеуіштер мен дәм қосу үшін ткемали қара өрік пюресіне қосылады.