Тклапи қосылған сорпа.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Автор: Елена Д. Ал сізде клапи бар ма?:) Мен солай деп қорқамын:)) Тклапи -- бұл қышқыл қара өріктен жасалған паста (ткемали), нағыз харчоны дәмдеу үшін қолданылады. Ал егер бұл оңайырақ болса, онда: сиыр етінің сорпасы қайнатылады (қой еті емес :)), күріш оған қайнатылады, дәміне қарай құрғақ дәмдеуіштер (мысалы, құлмақ-сунели) және ұсақталған жаңғақ қосылады, содан кейін, бес минуттан кейін, сол қара өрік пастасы салынады, дәмі қышқыл болуы үшін жеткілікті мөлшерде, тағы бес минуттан кейін көптеген ұсақ туралған ащы шөптер (кинза, насыбайгүл, ақжелкен) және аздап ұсақталған сарымсақ қосылады. Тағы бес минуттан кейін сорпа дайын болады. Айтпақшы, сіз жаңғақтарды қалдыра аласыз және матаны томат пастасымен алмастыра аласыз, бірақ бұл енді "Классикалық" харчо емес :)