Қалампыр туралы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл қалампыр ағашының кептірілген бүршіктері, оның отаны Молукалар. Қалампырдың өткір хош иісі және өткір, жанғыш, ащы дәмі бар. Ол әртүрлі тағамдарды дайындауда қолданылады, бірақ ең бастысы - оны асыра алмау. Алма, қара өрік немесе алмұрт компотына қосылған екі нәрсе оның дәмін жақсартады, ал төртеуі тым көп. Қалампырды барлық тәтті және қышқыл тағамдарға (мысалы, маринадталған алмұрт) қосу керек. Бір қалампырды бұқтырылған қызыл қырыққабатқа салу керек. Пряниктер мен глинтвейн шараптарын жасау кезінде қалампырсыз жасауға болмайды. Сорпаға лақтыратын пиязға жабысып қалған бір қалампыр оның түсін айтарлықтай жақсартады.