КОРИАНДР (КИНЗА)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кориандр - аттас шөптесін өсімдіктің кептірілген тұқымы. Бұл тұқымдар нан пісіруде, кондитерлік өнімдерді, маринадтарды дайындауда, сірке суын хош иістендіруде және т.б. Кинза (Кориандр) көкөністерге, етке, күріш тағамдарына дәмдеуіш ретінде қолданылады. Цилантро эфир майы ас қорыту бездерінің жұмысын жақсартады. Бірақ асқазанның, он екі елі ішектің ойық жарасы, холецистит асқынған кезде кинзаға араласпау керек. Цилантро жемістері майларға, ақуыздарға, көмірсуларға бай. Оның жапырақтарында каротин, С, В1, В2, Р дәрумендері, минералды тұздар бар. Цилантро жемістері холеретикалық болып табылады, қақырық түсіруге, ас қорытуды жақсартуға көмектеседі. Гүлдену кезеңінде жиналған жаңа піскен немесе кептірілген кориандр жасыл (Кинза) Кавказ тағамдарын дайындауда кеңінен қолданылады.