ЖАҢҒАҚ ЖАҢҒАҒЫ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1. Мускат жаңғағы - өткір, жанғыш дәмі мен хош иісі бар тропикалық мускат жаңғағы ағашының қабығынан тазартылған және кептірілген тұқымдары. Бұл құнды дәмдеуіш шыны түтіктерге оралған сауда кәсіпорындарына жеткізіледі, онда ол міндетті түрде құрғақ бөлмеде сақталады. Мускат жаңғағы кейбір тұздықтарды дайындауда, етті бұқтыруда қолданылады, оны ұсақталған аң етіне, шпинат пюресіне, зімбірге арналған қамырға, тоқаш тоқаштарына және т.б. Мускат жаңғағы ыдысты термиялық өңдеу аяқталғанға дейін, ал қамырға салады - илеу кезінде. Мускат жаңғағының кептірілген тұқым қабығы да сатылымға мускат жаңғағының түсі деп аталады. Мускат жаңғағының иісі мен дәмі мускат жаңғағының иісімен бірдей, сәл әлсіз. 2. Хош иісті мускат жаңғағының тропикалық өсімдігінің тұқымдары. Оның отаны Индонезия аралдары болып табылады. Хош иісті мускат жаңғағының жемісі - өрікке ұқсас жидек, ол піскеннен кейін ашылады. Ұрық жеміс ашылғаннан кейін піседі. Тұқым - дәмдеуіш-хош иісті қоспа ретінде пайдаланылатын мускат жаңғағы - құрамында эфир майларының көп мөлшері бар. Хош иісі әлсіз ащы, дәмі алдымен әлсіз, кейінірек қатты ащы болады. Мускат жаңғағы сорпаларды, ет сорпаларын, тұздықтарды, күріш тағамдарын дайындауда қолданылады,