ДАРШЫН
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Даршын - тропикалық қоңыр ағаштың өркендерінің жоғарғы қабатынан тазартылған қабығы. Бұл қабық кептіріліп, кейбір тұздықтарды, маринадтарды, сондай-ақ Кавказ асханасының тағамдарын дәмдеу үшін кесектер немесе ұнтақ түрінде қолданылады. Даршын кондитерлік өнімдерде, консервілерді, компоттарды дайындауда, сүзбеден түрлі тағамдар дайындауда және т.б. Даршын йогуртқа, вареникке, айранға өте жағымды дәм береді. Сүт қышқылы өнімдерімен ұнтақ қантпен араластырылған ұсақ ұнтақталған қызылша қолданылады. Сатылымда Цейлон, ява және қытай даршындары бар. ТМД-да қоңыр лавр деп аталатын даршынға жататын өсімдік Кавказдың субтропиктік аймақтарында өседі. Бұл өсімдіктің қабығы мен жапырақтарының иісі тропикалық даршынға қарағанда қарқындылығы азырақ болса да, оған өте жақын.