Даршын (далчини)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Нағыз даршын мәңгі жасыл Cinnamomum zeylanicyn ағашының қабығының ішкі қабатынан алынады. Бұл ағаштың туған жері Шри-Ланка мен Батыс Үндістаннан. Жұқа, күн кептірілген даршын таяқшаларын сатып алыңыз. Егер сіз тұтас даршын таяқшаларын чатнилерде (тұздықтарда) немесе күріш тағамдарында қолдансаңыз, қызмет көрсетер алдында оларды алып тастау керек. Ұнтақталған даршын сатып алудың орнына, тұтас таяқшаларды сатып алып, оларды құрғақ табада қуырып, қажетінше ұнтақтаған дұрыс. Даршынның тағы бір түрі - Cinnamomum cassia ағашының қабығы - әдетте үлкен кесектерде немесе ұнтақ түрінде сатылады. Бұл сәл ащы, қатты иісі бар даршын өте кең қолданылғанымен, өзінің қасиеттері бойынша дәмі жағымды және тәтті дәмі бар шынайыдан әлдеқайда төмен. Нағыз даршын жүректі нығайтады және несеп-жыныс жолдарының ауруларын емдейді.