Соққылар, глинтвейндер, грогтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Кейбір ережелерді сақтау қажет. Ең алдымен, ыстық суды ромға немесе коньякқа тікелей құюға болмайды, өйткені Сонымен бірге олардан эфирлік және хош иісті заттар буланып кетеді. Алдымен қант ыстық суда ерітіледі (бірақ қайнаған емес), содан кейін ғана ром немесе коньяк қосылады. Пісірілген соққыны 60-70 градусқа дейін қыздырады.
Сипаттамасы Соққының жағымды дәмі бар. Оны суық мезгілде әр түрлі мерекелерде беру әдетке айналған: Масленица мен жаңа жылды қарсы алу кезінде, маскарадтарда, шарларда. Пунч атауы араб тіліндегі панч (бес) сөзінен шыққан. Бұрын соққыны әдетте бес компоненттен дайындайтын: шарап, ром, са-хар, су немесе шай және дәмдеуіштер - даршын немесе қалампыр. Сусынның күшті ащы дәмі мен хош иісті хош иісі, ең алдымен, осы хош иісті заттарға байланысты. Салқындағаннан кейін де дәмдік қасиеттері нашарламайды. Бұл сусындардың кейбіреулері швед сусындарының атымен белгілі, олар тек салқындатылған түрде ішіледі. Тіскебасармен бірге қызмет етіңіз. Шроветиде ыстық тоқашты құймақ пен құймақпен бірге беруге болады. Тұндырылған шарап әрқашан шараппен дайындалады, негізінен қызыл. Грог ром, коньяк немесе арақпен дайындалады және әрқашан ыстық болады. Грог үшін алкогольдік сусынның бір бөлігінің судың төрт бөлігіне қатынасы орындалады. Бір уақытта бірнеше порцияны дайындау керек (өйткені оларды дайындау қыздырумен байланысты). Оны фарфор шыныаяқтарда немесе эмальданған ыдыстарда жылыту керек. Грог немесе глинтвейнді қонақтың өзі дайындайды, араластырылатын компоненттердің арақатынасын өз қалауы бойынша анықтайды. Оған науада ыстық суы бар металл кружка, қажетті мөлшердегі спирттік ішімдіктер, қант, қалауы бойынша бір кесе лимон және бір кесе мен шай қасық беріледі.