Аралас сусындарды дайындау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Алкоголь - күшті, десертті және қабатты 50-ден 100 мл-ге дейінгі көлемде дайындалады. Құрамында аз мөлшерде алкоголь компоненттері бар аралас сусындар (жарқыраған коктейльдер, жұмыртқасы бар коктейльдер, крюш және т.б.) - көлемі 100-ден 200 мл-ге дейін немесе одан да көп.
Сипаттамасы Күштілігіне байланысты алкогольді аралас сусындар бір порцияға көп немесе аз мөлшерде дайындалады. Әрине, бұл ең алдымен қолданылатын ингредиенттерге байланысты. Мысалы, "КВ" немесе "Юбилейный" коньяктарымен дайындалған коктейль, әрине, "Үш жұлдыз" коньякында дайындалған коктейльге қарағанда жағымды хош иіске ие болады. Аралас сусындарды дайындау үшін тағамдық мұз қажет. Әр түрлі ұнтақтау дәрежесіндегі мұз қолданылады. Аз мөлшерде дайындалған сусындарды араластыру үшін жаңғақ мөлшеріндегі мұз кесектерін алған дұрыс: мұндай мұздың тез еруіне және сусынды айтарлықтай сұйылтуға уақыты болмайды.