Тұндырылған шай шарабы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Дайындалатын өнімдер: 1 литр шай инфузиясы (ең жақсы сортты 5 қасық шайдан), 300 г алма шырыны, 300 г өрік шырыны (немесе жүзім шырыны), 200 г қант, 100 г коньяк немесе ром.
Сипаттамасы Кешкі астарда беріледі. Өзінің жігерлендіретін және сергітетін әсерімен ол порттың кез келген түрінен асып түседі. Шай инфузиясы эмальданған ыдысқа құйылады, онда шырындар алдын ала араластырылып, қант салынады. Ыдысты қақпақпен жауып, баяу отта 0,5 сағатқа қойыңыз, бірақ қайнатуға болмайды. Содан кейін коньяк немесе ром қосыңыз. Бұл жағдайда шай әрқашан жеміс қоспасына құйылады!!! тұндырылған шарап жұқпалы аурулардан, физикалық және психикалық қажудан айығу кезеңіндегі науқастарға жарамды. Оған хош иісті дәмдеуіштерді (даршын, қалампыр .) қосуға болады.