Калуга қамыры
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г крекер, 500 г қант, 400 г су, екі қалампыр, 3 г жұлдызды анис, 5 г даршын, дайын өнімді себуге арналған 100 г қант. 1500-ден шығу
Сипаттамасы Бородино нанының ұнынан крекер дайындаңыз, оларды ерітіндіге ұсақтаңыз, жиі електен өткізіңіз. Қайнаған суға түйіршіктелген қант, ұнтақталған даршын, ұсақталған қалампыр мен жұлдызды анис салыңыз, еленген крекерді құйыңыз, араластырыңыз, қайнатыңыз, 10-12 сағатқа жылы жерге қойыңыз. Дайын Калуга қамырын кез келген пішінде пішіндеңіз, түйіршіктелген қант себіңіз. Калуга қамырына арналған дәмдеуіштер, мысалы, даршын, қалампыр кең таралған, бірақ жұлдызды анис кейбіреулерге онша танымал емес. Бұл мәңгі жасыл тропикалық ағаш. Жұлдызды анистің отаны - Қытай. КСРО-да ол Абхазияда өседі. Жұлдызды анис дәмі мен иісі бойынша аниске ұқсайды, бірақ одан біршама ерекшеленеді, өйткені оның құрамында анисте жоқ мақсары эфир майы бар. Ол анис сияқты тағамдарға қосылады. Анис болмаған жағдайда оны жұлдызды аниспен (тең мөлшерде) және керісінше ауыстыруға болады. Сонымен қатар, жұлдызды анис ұн өнімдерін өндіруде қолданылады (қара бидай крекерінен жасалған баба, бидай ұнынан, пряниктерден және т.б.). Жұлдызды анис эфир майлары суда ериді, сондықтан жұлдызды анис ыдысқа оларды дайындау барысында салынады. Жұлдызды анис тағамға өткір хош иіс пен тәтті дәм береді. Жұлдызды анис төсеу нормасы 0,1-ден 1 г-ға дейін.