Грис - халва
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Норма: 250 гр. Жарма жармасы, 100 гр. Сары май, 450 гр. Қант және жарты кесе кез келген жаңғақтар мен мейіз, сондай-ақ келесі дәмдеуіштердің кез келгені: жұлдызды анис, лимон қабығы, мускат жаңғағы, даршын, кардамон, ал егер олар болмаса - жарты кесе сироп. кез келген джем, қант пен дәмдеуіштерді бір литр суда ерітіп, қайнатыңыз. Сонымен қатар, алюминий ыдыстағы майды ерітіп, оған жарма мен жаңғақ дәндерін құйыңыз, араластырыңыз, алтынға дейін орташа отта қуырыңыз және жуылған мейізді қосыңыз. Содан кейін отты арттырыңыз, тәтті су құйыңыз және араластырыңыз, жақсылап қоюландырыңыз, бұл сөзбе-сөз 3-4 минутта болады. Содан кейін оттан алыңыз, қақпақпен жабыңыз және 15 минутқа қалдырыңыз. Осыдан кейін грис-халва дайын болады. Оны ыстық сүтпен бірге жеген жақсы.