"Маркоша" желеі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер қаймақ 3 кесе қант 1,5 кесе желатин 9 шай қасық какао 1 ас қасық сироп 1/3 кесе
Сипаттамасы 3 шай қасық желатинді бір стақан қайнаған суға шамамен 20 минут салып қойыңыз, содан кейін желатин толығымен ерігенше қыздырыңыз (қайнатпаңыз). Сонымен қатар, бір стақан қаймақ, жарты стакан қант және бір ас қасық какао қант ерігенше шайқалады. Бұлғанған қаймақ салқындатылған желатинмен біріктіріліп, қалыпқа құйылады және тоңазытқышқа қойылады. Желе қатайған кезде екінші қабат жасалады, бірақ какаосыз (ақ) және біріншісінің үстіне құйылады. Үшінші қабатты дайындау кезінде қаймаққа кез келген сироптың 1/3 кесесі қосылады. Пішінге немесе мөлдір стақандарға құюға болады.