АЩЫ ҚЫЗЫЛ БҰРЫШ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ащы қызыл бұрыштың жемістері ұзартылған пішінге ие, бұл жемістердің түсі қою қызыл. Ащы бұрыштың ең жақсы сорты - қайен - өткірлігі мен жанғыштығы бойынша дәмін тек қара бұрышпен салыстыруға болады. Қара бұрышты сәтті алмастыратын қызыл бұрыштың (Кайенна) хош иісі жоқ, сондықтан оны қара бұрыштың орнына тұтынса, насыбайгүл, майоран және т.б. қосу ұсынылады. Қызыл бұрыш көптеген ет, балық, көкөніс тағамдары мен тұздықтарды дәмдеу үшін тамақ дайындауда қолданылады. Бұл бұрыш әсіресе ортаазиялық, украиндық, молдовалық және кавказдық тағамдарда және Венгриядан келген тағамдарда, гуляш, паприка және т.б. кеңінен қолданылады. Піскен қызыл тәтті немесе ащы бұрыш дайындалған тағамның ерекшеліктерін ескере отырып қолданылуы керек: ащы қызыл бұрыш - өткір тағамдарға, ал тәтті бұрыш - жеңіл өткірлікті қажет ететіндерге. Ащы және тәтті қызыл бұрышты ұнтақ күйінде де беруге болады.