Тартылған ет қосылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Баклажандар сәбізбен де толтырылады. Ол үшін оларды сарымсақпен тұздау сияқты дайындайды, тек бір сарымсақтың орнына туралған сәбіз, ақжелкен, тәтті бұрыш, сарымсақ, ащы бұрыш қолданылады. Фарштың дәмін жақсарту үшін сәбізді алдын ала қайнатқан жөн. Тартылған ет келесідей дайындалады. Тамыр дақылдары тазартылады, жуылады, майдалап туралады, бұрыш кесіледі, сарымсақ ұсақталады. Араластырылған тартылған етке ұнтақталған қара бұрыш пен тұз қосылады. Ағартқаннан кейін жемістерді толтырып, жіппен байлап, бөшкеге мықтап салып, майлықпен, шіріген дөңгелекпен жауып, жүк салып, қызанақ массасымен құяды. Дәмдеуіш ретінде лавр жапырағы қолданылады. Дайындалған баклажандар - 10 кг Сарымсақ - 200 г Сәбіз - 1,5 кг Ақжелкен - 1 кг Тәтті бұрыш - 0,5 кг Лавр жапырағы - 25 г Ұнтақталған ащы бұрыш - 5 г Қызанақ массасы - 7 кг