Толтырылған қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жасыл қызанақты туралған ақжелкен мен майдалап туралған сарымсақпен толтыруға болады. Ірі қоңыр қызанақты жартысына дейін кесіңіз. Болгар бұрышы, аскөк және ақжелкен, балдыркөк тамыры, сәбіз, сарымсақ, ащы бұрыш - ұсақтап турап, тұзбен сүртіңіз. Қызанақты қоспамен толтырып, шыны немесе эмаль ыдысқа мықтап салып, тұзды ерітінді құйыңыз. Тұздық - 1 литр су, 1 ас қасық. қасық тұз, лавр жапырағы, 5-7 дана. қара бұрыш - қайнатыңыз, салқындатыңыз, қызанақты құйыңыз және қысым жасаңыз. Салқын жерде сақтаңыз.