Ет пен көкөністермен толтырылған тәтті бұрыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тәтті бұрыш - 10 дана, қайнатылған күріш - 2 кесе, қайнатылған сиыр еті - 200 - 300 г., Сәбіз - 3 - 4 дана, пияз - 3 дана, Ақжелкен, балдыркөк, олардың тамыры, аскөк, тұздыққа арналған 0,5 қызанақ, өсімдік майы, тұз, қант, қара бұрыш, ұн, лавр жапырағы. Бұрыштарды жуыңыз және қақпақты кесіңіз, тұқымдардан тазалаңыз. Күрішті бір стақан суға 0,5 кесе күріш мөлшерінде алдын ала қайнатыңыз. Етті ет тартқыштан өткізіңіз. Сәбізді жолақтарға, пиязға кесіңіз, ақжелкеннің тамырларын өсімдік майына алтын түске дейін құтқарыңыз. Күріш, ұнтақталған ет, көкөністер, шөптерді араластырып, тартылған етті пісіріңіз. Дәміне қарай тұз бен бұрыш қосыңыз. Алынған массамен бұрыштарды толтырыңыз, оларды түбі кең қазанға салыңыз. Алдын ала дайындалған тұздықпен жабыңыз. Дайын болғанға дейін рұқсат етіңіз. Тұздықты дайындау: Целлюлозаны қабығы мен тұқымынан бөліп алу үшін қызанақты үккіштен өткізіңіз. Өсімдік майы қосылған табаға бір ас қасық ұн құйып, қуырып, қызанақ целлюлозасын, тұзды, қантты, бұрыш бұршағын және ұнтақталған, лавр жапырағын қосып, қайнатыңыз. Қажет болса, сорпаны немесе суды қосыңыз. Қажет болса, тұздықты тұзбен езілген сарымсақпен дәмдеңіз. Қаймақпен бірге қызмет етіңіз.