Тартылған ет қосылған бұрыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бұрышқа арналған фаршты дайындау, оның құрамы және оның құрамдас бөліктерінің арақатынасы әр түрлі болуы мүмкін. Аздап піспеген тәтті бұрыш алдын ала сұрыпталады. Ұсқынсыз, шамадан тыс піскен, ауру және механикалық зақымдалған жемістер тасталады. Суық суға жуыңыз. Жемістерге бойлық кесінді жасалады, ол арқылы тартылған ет салынады. Аталық бездер мен сабақтар қалдырылады. Ұсақталған ет келесідей дайындалады: сәбіз және ақ тамырлар - ақжелкен мен балдыркөк - 2-3 минут ақшылдатылады, қабығы аршылып, бағандарға кесіледі. Пиязды дөңгелек етіп турайды, содан кейін ұсақтап турайды, сарымсақты ұсақтайды. Ұсақталған ет араластырылады, оған 2% тұз қосылады (10 килограмм тартылған етке 200 грамм), майға қуырылады және бұрыш толтырылады. Әрбір толтырылған жеміс алдын ала ағартылған балдыркөк сабақтарымен байланады. Дайындалған бұрыш ыдысқа мықтап салынып, майлықпен, шеңбермен жабылады, жүк салынады және тұзды ерітіндімен құйылады. Тұзды қайнатады, салқындатады, міндетті түрде зығыр мата арқылы сүзеді, содан кейін ғана бұрыш онымен құйылады. Бұрыш - 10кг Тартылған ет: сәбіз - 4кг ақжелкен (тамыр) - 2,5 кг балдыркөк (тамыр) - 1,3 кг жаңа пияз - 400г ұнтақталған даршын - 2,5г (1,5 шай қасық) ащы бұрыш - 20-30 бұршақ қант - 40г (4 шай қасық) Тұздық: су - 10л тұз - 700г сарымсақ - 2г лавр жапырағы - 15-20 жапырақ қалампыр - 30 бүршік тәтті бұрыш - 10 бұршақ