Толтырылған бұрышты тұздау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тәтті жасыл немесе қызыл бұрыштарды жуады, сабағын, тұқым камерасын және барлық тұқымдарды алып тастайды, 1 - 2 минут ағартады. қайнаған суға салып, салқын сумен суытып, фаршқа салады. Тартылған ет үшін жаңа піскен көкөністер қолданылады: сәбіз - 60%, ақжелкен мен ақжелкен (тамыр) - 15 - 20%, балдыркөк, ақжелкен мен аскөк - 5%. 1 кг дайындалған бұрышқа тартылған ет үшін шамамен 2 кг көкөніс қажет. Сәбіз мен ақ тамырды жуады, тазартады және жартылай дайын болғанға дейін қайнатады, содан кейін пиязбен бірге ұсақтап турайды, ал қайнатпаны тұзды ерітіндіге дайындайды, шөптерді сұрыптайды, жарамсыз және дөрекі бөліктерін алып тастайды, шайып, өте ұсақтап турайды. Содан кейін барлық көкөністер 2 - 3% (Көкөністердің салмағынан) тұз бен бұрышпен жақсылап араластырылады. Қажет болса, тартылған етке туралған сарымсақты қосуға болады. Бұрыш толтырылған жемістің саңылауын целлюлозаның бір бөлігімен кесілген сабағымен жабуға болады. Толтырылған жемістер мықтап салынады, оларға аздап тұз себіледі (Дайындалған бұрыштың 2 - 3% -нан аспайды), сондай-ақ шөптер - эстрагон, аскөк және т.б. Үйілген көкөністер ағаш шеңбермен жүкпен жабылады және ашытуға қалдырылады. Ашытудан кейін толтырылған бұрыштарды міндетті түрде суыққа қою керек, бұл өнімнің жоғары сапасын ұзақ уақыт сақтайды. Бұрышты тұздауды баклажанға арналған нұсқаулық бойынша тұзды ерітіндімен құю арқылы да жүзеге асыруға болады.