Қызанақ қосылған тәтті пісірілген бұрыш салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты35 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бір банкаға 0,5 л: қабығы аршылған пісірілген бұрыш - 250 г, терісі жоқ қызанақ - 200 г, өсімдік майы - 35 - 40 г, сірке суы 80% - 10 г, тұз (Дәміне қарай) - 10 г. Піскен, қатерсіз, тығыз целлюлозасы бар, қызыл, сары немесе жасыл түсті кез келген сортты тәтті бұрыштарды сұрыптайды, жуады, сабағы мен аталық безін қолмен алып тастайды. Өсімдік майымен майланған пісіру парағында пісіріңіз, суытыңыз, содан кейін теріні абайлап алыңыз. Балғын, серпімді, етті, ұсақ, дөңгелек немесе қара өрік тәрізді қызанақтарды сұрыптайды, жуады, сабақтарын алып тастайды, 1 - 2 минут қайнаған суға батырады, салқындатады және қабығын қолмен алып тастайды: қызанақтарды сол қолға алады, ал теріні сабақтың оң жағынан төмен қарай тартады. . Салқындатылған күнбағыс майынан, сірке суынан және тұздан кальциленген құюды дайындаңыз. Құмыраның түбіне 50 - 60 г құю құйылады, содан кейін дайындалған бұрыш пен қызанақ дәйекті түрде салынады, 2 см толтырумен толтырылады.мойынның жоғарғы жағынан төмен, қақпақтармен жабылады, 100 С температурада зарарсыздандырылады: банкалар 0,5 л - 35 минут, 1 л - 45 минут. Қолданар алдында бұрыш салат ыдысына үйіліп қойылады, төбеге бір тұтас қызанақ қойылады, ал қалғандары салат ыдысының шеттеріне қойылады. Суық тағамдар ретінде қолданылады. 1 - 2 ас қасық құйып, шөптермен безендіргеннен кейін үстелге беріледі. Сондай-ақ, 1-ден 2 күнге дейін тұтыну үшін кейіннен зарарсыздандырусыз дайындайды. Бұрыш жоғарыда сипатталғандай пісіріледі. Теріні алып тастағаннан кейін, бір-бірден ыдысқа батырылады, слайдпен ыдысқа жайылады, ал қызанақ кесіледі немесе бұрыштың айналасына тұтас жемістермен салынады. Осыдан кейін, барлық көкөністер қопсытқышпен мол себіліп, үстелге беріледі.