Қызанақ қосылған тәтті пісірілген бұрыш салаты - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бір банкаға 0,5 л: 250 г аршылған пісірілген бұрыш, қабығы жоқ 200 г қызанақ, 35-40 г өсімдік майы, 10 г 80% сірке суы, 10 г қант. Тұқымдардан тазартылған бұрышты майланған өсімдік майына пісіріңіз. май табасы, салқындағаннан кейін теріні алып тастаңыз. Ұсақ етті қызанақтарды (жақсырақ кілегей) қайнаған суға 1-2 минут салып, суытып, қабығын аршып алыңыз. Салқындатылған күйдірілген күнбағыс майын, сірке суын және тұзды құйып дайындаңыз. Құмыраның түбіне 50-60 г құйыңыз, содан кейін бұрыш пен қызанақты қабаттарға мықтап салыңыз, мойынның жоғарғы жағынан 2 см төмен құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және зарарсыздандырыңыз. 100 градус температурада 0,5 л - 35 минут, 1 л - 45 минут.