Капсикум бұрышы (консервілеу)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Капсикум дәмінің өткірлігі мен кейбір жанғыштығы арнайы зат - капсаицидтің болуына байланысты. Ащы сорттарда тәтті сорттарға қарағанда капсаицидтің мөлшері едәуір көп. Қанттың ең көп мөлшері де осы сорттарда кездеседі. Капсикум жоғары дәруменділігімен ерекшеленеді, өйткені оның құрамында С дәрумені көп және каротин (А провитамині) көп. Әсіресе қызыл (толық піскен) бұрышта көптеген дәрумендер бар. Дәмінің өткірлігі бойынша бұрыш үш топқа бөлінеді: тәтті (Паприка), жартылай өткір және өткір, жеміс пішіні бойынша - шар тәрізді, сопақша, цилиндр тәрізді, конус тәрізді, беткі қабаты бойынша - қырлы, қабырғасыз, тегіс және түйнек тәрізді. . Піскен кезде бұрыш бастапқыда қою жасыл, содан кейін ашық және ақ дерлік болады. Тұқымның пісіп-жетілуіне және дамуына қарай сортына қарай сары, қызғылт сары немесе ашық қызыл түске ие болады. Бұрыштың тәтті сорттары етті, жылтыр қабықшаға ие, оның ішінде ұсақ ащы дәндер болады. Бұл сорттардың дәмі сәл өткір, тәтті, ерекше иісі бар. Тәтті сорттар дәмдеуіш ретінде пайдаланылады және негізінен толтыру және консервілеу үшін, әдетте әлі жасыл болған кезде піспеген күйінде қолданылады.