ЛАВР ЖАПЫРАҒЫ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл дәмдеуіш тамақ дайындауда кеңінен қолданылады. Асыл лавр деп аталатын мәңгі жасыл ағаштың кептірілген жапырақтары жоғары хош иісті. Лавр жапырағы жанармай құю сорпаларын, қайнатылған және бұқтырылған ет, құс еті, балық тағамдарын дайындауда, салқын, лавр, фаршталған тағамдарға, маринадтарға, тұздықтарға және т.б. Дұрыс және қалыпты мөлшерде қолданылған лавр жапырағы тағамды хош иістендіреді, ешқандай өткірлік немесе ащылық бермейді, бұл оның мақсаты. Лавр жапырағының шамадан тыс мөлшері тағамның дәмін жағымсыз түрде өзгертіп, оған тым өткір иіс береді. Асыл лаврдың барлық сорттарының тамақ өнімдерімен үйлесетін хош иісі бола бермейтінін есте ұстаған жөн. Дәрілік, камфора иісі бар лавр жапырақтарынан бас тарту керек. Лавр жапырағын термиялық өңдеу ұзаққа созылғанда, тағам ащы дәмге ие болады. Сондықтан лавр жапырағы ыдысты термиялық өңдеуден біраз уақыт бұрын қосылады. Көптеген тағамдарда лавр жапырағы тұтас салынады және термиялық өңдеудің соңында дереу жойылады. Бірақ фарш пен қызмет көрсету үшін лавр жапырағын ұнтаққа айналдыру ұтымды.