Ет - адамның ең көне тағамдарының бірі. Онда
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы құрамында толыққанды ақуыздардың, майлардың, дәрумендердің, экстрактивті және минералды заттардың едәуір мөлшері бар. Осының арқасында ет тағамдары халықтың тамақтануында маңызды орын алады. Ең көп таралған тағамдар сиыр, бұзау, қой және шошқа етінен дайындалады. Кейбір үй шаруасындағы әйелдер ішімдіктерді сирек пайдаланады немесе оларды мүлдем елемейді. Және бекер, өйткені тілдерден, бауырдан, бүйректен, жүректен, мидан және басқа да қосалқы өнімдерден дәмі мен тағамдық қасиеттері бойынша керемет тағамдар дайындауға болады. Кез келген дерлік ет тағамына жасыл ақжелкен, аскөк, кинза және т.б. ұсынылуы керек. Бұл еттің дәмін жақсартып, оны тартымды етіп қана қоймайды, сонымен қатар оның биологиялық құндылығын арттырады. мяса жасалған тағамдарды дайындау үшін термиялық өңдеудің барлық түрлері қолданылады.